Allikad

Kasutatud allikad

Trükitud allikad

Annom, Inge; Järv, Risto; Kaasik, Mairi, Toomeos-Orglaan, Kärri 2020 (koost.). Eesti muinasjutud II. Loomamuinasjutud. Tartu: EKM Teaduskirjastus.

Eisen, Matthias Johann (loo kirjutanud) 2010. Seenekuningas. Tallinn: TEA Kirjastus.

Jakobson, August 1997. Ööbik ja vaskuss. Kuressaare: TormiKiri.

Järv, Risto 2016 (koost.). Metsavaimu heategu. Sada eesti muinasjuttu metsast ja meist. Tallinn: Varrak.

Järv, Risto 2018 (comp.). Deep in the Forest. One hundred Estonian fairy tales about the forest and its people. Translated by Adam Cullen. Tallinn: Varrak.

Kippar, Pille 1999 (koost.). Loomad, linnud, putukad: Eesti loomamuinasjutte. Tartu: Eesti Kirjandusmuuseum 1999.

Kreutzwald, Friedrich Reinhold (üles kirjutanud) 2006.  Eesti rahva ennemuistsed jutud. Tallinn: Koolibri, 2006.

Külvik, Helen 2019 (koost.). Igal kandil omad kombed. Kihnlaste, setode, suitide ja liivlaste pühad ja tähtpäevad. Seto Instituut.

Loorits, Oskar 1934. Vanarahva pärimusi. Keel ja Kirjandus, nr 2a. Tartu: Loodus.

Stein, Victor Julius 1875. Üks kubu Vanu-sõnu ja vanu kõnekombeid. Tartu: H. Laakmann.

Železnova, Irina 1981 (tõlkinud). Estonian fairy tales. Tallinn: Perioodika.

Žanr

Võrguallikad

Eisen, Matthias Johann 2002. Esivanemate varandus. II, Kodused jutud. Tartu: Eesti Kirjandusmuuseum. http://www.folklore.ee/rl/pubte/ee/vanad/eisen/kodujutt/.

Lõhmuste, Toomas 1988. Õhtujutt. Sääsk ja hobune. Ämblik ja vähk. Eesti Rahvusringhääling: Vikerraadio.https://vikerraadio.err.ee/837631/ohtujutt-saask-ja-hobune-amblik-ja-vahk

Tedre,Ülo 2015. Eesti maskeerimistavad.  Eesti maskeerimiskombestik. https://www.folklore.ee/Sanditajad/eesti_maskeerimisest

Žanr