Loodusnähtused

Remmelgas Arbijärve ääres. Elva linn, Nõo khk. Foto: Taive Särg 2021. White willow at the lake of Arbijärv.

Piksenool läinud majja

Üks viisteist aastat on tagasi üks kutsar old, tuld, näind, kui piksenool on läind kohe sisse, maja akand põlema. Öö aegu old, läind kohe põlema, et piksetulest ei saa midagi välja tuua. Maja akanud kohe põlema, ei ole kedagi saand välja tuua.

Valitud keelel puudub tõlge.

Hageri, Kohila v. Koguja Rudolf Põldmäe 1934. ERA II 77, 187/7 (60).

Müristanud ja löönud välku

Kaks tüdrukut tuld Ageri kirikust, laiad kuued old seljas, võtt pealmise kuue üles. Müristand kangeste. Last kuue maha, juskui punane lõngakera kukkund sülest maha, kadunud kohe ää. Tema tuli kirikust, oidis oma kuube. Teine ütled: Lase oma seelik maha. Lastki maha. Müristanud kangeste ja löönd välku.

Leenu Esko. Hageri khk, Kohila v. Koguja Rudolf Põldmäe 1934. ERA II 77, 177 (36).