Helisalvestusi Eesti Rahvaluule Arhiivist 3

Osvald Viin

Mõntsi küla kapell Erastvere pargis 1968. a. Vasakult: Wenda Mandel, Osvald Viin, August Müürsepp, Arti Aabel, Kindlus Viin, August Tina. ERA, Foto 8895.

1966. a. salvestas Aino Strutzkin Eesti Raadiost Kanepis neljaliikmelist külakapelli, kus mängisid koos August Müürsepp (1900–1970), Osvald Viin (1896–1978), Kindlus Viin (snd. 1931) ja August Tina (1896–1989). Kindlus oli Osvaldi poeg, ka kõik vanemad mehed olid hõimlased. Mehed elasid salvestamise ajal igaüks ise kohas – Kellakülas, Mõnsi ja Jõksi külas ning Antslas, koos mängisid peamiselt sünnipäevadel või pulmades. Kõik olid pillimeeste suguvõsadest pärit ja enamus oskas mängida ka muid pille (August Tina oli kolmes koolis õpilaste mandoliiniorkestrit juhendanud). Vanemad mehed olid juba noorpõlves mänginud koos umbes 12-liikmelises külaorkestris. Siin valimikus kõlava Pulmapolka oli August Müürsepp õppinud noorena Kanepis.