Helisalvestusi Eesti Rahvaluule Arhiivist 3

Liisu Tamp

Juuli Ott, Marie Paemurd, Herbert Tampere, August Pulst, Liisu Tamp ja Mari Kilu Muusikamuuseumis 1936. a. Foto: P. Parikas. ERA, Foto 828.

Harjumaal püsis vanem laulupärimus kõige kauem järjepidevas traditsioonis rannikukihelkondades. Liisu Tamp (Liisa; Kadaka Liisu, 1871–1950) elas salvestamise ajal Randvere külas Mari Kilu lähedal. Temalt salvestati 1936. a. Riigi Ringhäälingus vanapärases esitusstiilis kiigelaule koos Mari Kiluga. Mari Kilu ja Liisu Tamp esinesid ka August Pulsti poolt 1920.–1930. aastatel korraldatud rahvamuusikat tutvustavatel ringreisidel. Kooslaulmisel oli eestlauljaks Mari. August Pulsti märkmete järgi oli Liisu Marist rahulikuma loomuga, käis kalal ja tegi talutöid nagu kõik rannanaised.