UNENÄOD

Sellel pidi olema tähendus … Jalad ukse poole eideti magama … Kui vana-aasta öösel mõni näeb unes … Uueaasta öössel tuleb parema käe veikse sõrme ümber … Varastati peotäis viljateri … Kui keegi uueaasta ööl unes kuuleb koputust uksele … Kui surnukirstu unes nähti, pidi sel aastal ära surema Uueaasta öösse pannakse piibel pea alla … Nääriöösse kirjutab tüdruk 9 oma peidmehe nime … Uueaasta ööl pannud noored tüdrukud kaks mängukaarti … Ööl vastu uutaastat panna peegel padja alla ... Kui vana-aasta õdagu kella kateteisku aegu pääd soed … Kui neiu teeda tahab saada … Vana-aasta õdagu pööra lukk kinni … Tüdrukud, kes tahtsid näha oma tulevast abikaasat … Uueaasta laupäeva õhtu magama minnes ... Kui tüdruk vana-aasta õhtu prussaka kinni püüab ... Vana-aasta õhtul pestakse allikaveega suud … Vana-aasta õhtul tüdruk pesend palge puhtaks … Ja kui vana-aasta õhtu lähed kaevu juurde … Ema kõnel, tema oll sakste tiiner … Vana-aasta õhtu söödi üheksa silku tagurpidi ära … Seolsamal vana-aasta õdangul iin magamaminemist ... Kõnelda es tohi änam … Süüakse õhtu muna … Vana-aasta õhtul panna veekauss voodi alla … Neiud tegid vana-aasta õhtul pilbastest kaevu voodi alla … Voodi alla panna veekruusi pääle tikud risti … Tütrigu pannava vana-aasta õdagu vii kaosiga … Pane õlekõrred ristati silmavie vanni … Pannakse mõne tüdruku voodi alla kauss veega … Uueaasta ööse, kui magama lätsid …