Veetoomine

Kõik tarvituse vesi toodi vana-aasta viimasel pääval tuppa … Kaevukook tuuakse vana-aasta õhtul tuppa … Kui nääriööl kell 12 supipadadega allikast vett tuua … Kellel suvel vesi kaevust ära lõpeb … Kes kõige enne uueaasta hommikul vett tõi … Uueaasta hommikul peremees pidi kaevust esimese vee tooma Kui kaevuvinn nääriõhtul kriaksub, siis pidada varrusid suama Kui nääriööl kaevuvinn kääksub … Uueaasta öö on nii püha, et siis üks aeg on kõik vesi viin Uueaasta ööse kell 12 ajal valvatakse … Vana ja uue aasta vahepeal kell 12 on vesi kaevus mõdu … Samuti kaheteisme aal läksime ikka vaatama … Siis mindi kaiu juurde vett tooma … Usuti, et ööl enne uut aastat kõik veed jõgedes ja järvedes ... Uueaasta öösi kell 12 on vesi kaevus viin, kui õlekõrrega võtad Selle kesköö ajal muuta vesi ennast kaos viinaks … Vana ja uue aasta vahel öösel kell 12 peab kaevust viina … Kella 12-ne ajal näärilaupäeva ööl minna vesi … Vana-aasta õhtul kuni kella kaheteistkümneni läheb vesi … Teise arvamise järele pidand vesi olema magus nääriööl … Uueaasta öösel kella 11 ja 12 vahel on vesi kaevus magus … Vana aestaga õdangul olõvat ütel tunnil vesi kaon makus … Vana-aasta keskööl mindi kaevule … Uueaasta keskööl pidada vesi jões … Vana-aasta öösel öeldakse ühel teatud kellaajal kaevuvesi … Siis kaevuvee proovimine … Uueaasta öösel visatagu soola kaevu … Uueaasta ööse visatakse pihutäis soola kaevu … Iga uueaasta hommikul enne veetoomist … Soola peab nääriöösel kaevu panema ... Uueaasta hommikul visatakse peotäis soola kaevu … Pandi soola kaevu … Vana-aasta õhtul visatakse soola kaevu … Meesterahvas pidi uuelaastal kaevust vett tooma …