Häälte kuulmine

Kui uueaasta õhtu miski iseäralist häält kuuldakse … Kui ree ehk vankri sõiduheli kuulda om … Kui kuuled kiunumist või ulgumist, saab ristsed Hobuse kabjamüdin tähendas pulmi Kui uuelaastal kedagi hõigataks ja hõigatav vastab … Kui öösel tuas on kuivade hernede pildumist kuulda … Minnes uusaastaööl lauda taha ja kuulates hääli … Kui keegi uueaasta ööse kuuleb kivi maha-ajamist … Kui kuuldi lehma müügimist või lamba määgimist … Kui jõulu- ehk näärilauba öösel … Vana-aasta õdagu käüdi suurempal ristteel kullemah ... Ku kuuld kikka kirgmisõ väi kellä lüümisõ vai pini haukmisõ … Kui kana uueaasta hommikul laulab, on suur õnnetus tulemas Vana-aasta õhtul käidi õues ja kuulati hääli ... Kui kuuled koerte haukumist … Ku pini koskil hauksõ, sõs tuu tähend kohtol käümist Mida kuulatakse kõige ennem … Kui pini vastse aasta ööse haukva, tähendap marruminekit Vana-aasta õhtul minnakse õue kuulma … Kus majas vana-aasta õhtul koerad hauguvad … Kui vana-aasta ööse pal´lu koeri väl´lan haukve … Vana-aasta õhtul minnakse välja kuulama … Keskööl tuleb minna ristteele kuulama … Kuspool küljes vana-aasta õhtul koerad huluvad … Kes teada tahab, mis kuskil pool sündima saab … Kui vana-aasta õhtul vaimuliku laulu häält väljas kuulda … Ema läks uue aasta öösel välja … Uueaasta hommikul kell 6 läksin välja … Kui vana-aasta kesköösel seista väljas … Kui keegi uueaasta öösel oma tualael vilistamist kuuleb … Kui uusaastaööl vastu su maja seinu kolgitakse … Kui ma tädi juures tüdrukus ollin … Nääribe laupa õhta oln inimesed ülal kõik veel ... Korra tüdruk oli kuulnd kolinat ja teise jõulu ütelnud … Mina ühte asja küll olen ise tundnud ... Käüdäs viil ustõ takah kullõmah … Neiu läheb nääriöösi küla ukse taha ja kuulab … Nearilaupäev südaöösse käiakse külas meda uksetaguseid …