ESIMENE KÜLALINE UUSAASTAL

Esimese võõra järele, kes uueaastal majja tuleb … Ku vastsõ aasta tõnõ inemine väikese rõivaga … Nääripääv visatakse võõrale rangid kaela ... Kui esimese uueaasta pää peresse lähed … Kui poisid uueaasta öösel tüdrukute juure lähvad … Kui kedagi uuelaastal perese tulles seal ei istunud … Kui uue aasta hakatusel külaline tuleb ... Kui korstnapühkija uuel aastal esimene võeras oli … Kui riigiteener tuleb uuel aastal hommiku tuppa … Tuleb uueaasta hommikul sinna majasse … Meil riideäris peremees rääkis alati ... Ka peetakse väga suureks õnneks … Uieaasta hommiku taheti ka ikka … Tuleb sel hommikul kõige esite võõras peremees majasse … Kui neiule uueaasta hommikul õnne soovib esimesena … Kui uuelaastal tuleb esimesena mees – palju isaseid loomi … Meesterahvas vastu tuleb, siis olla hea õnn … Uuel aastal esimene külaline peab mees üle läve astuma … Iga uueaasta hommikul käisid minu vanaisa ja naabrimees … Uueaasta hommikul pidi mees tulema esimesena … Eriti tähtis on, kes algaval aastal … Nääripäeva hommikul ei tohtinud naisterahvas esimesena … Naised ei tohtinud külla minna uue aasta esimesel päeval ... Kui naisterahvas uuel aastal esimest korda õnne soovib … Iseäranis paha on, kui uuel aastal esimene külaline … Naisterahvas tuli, ega see siis midagi head ei toond … Ja kui vanatüdruk tuli, siis pidi kõige hullem olema … Uueaasta hommiku ei tohi naised üldse naabritalu minna … Nearipääv pidi teada olema … Nääripäeval vaadetakse hoolega … Kui naesterahvas uueaasta hommikul esimene on … Kui uuel aastal käib esimeseks naissoost isik õnne soovimas … Kui sul uuel aastal on edimene külaline naine … Nääripäeval pidi enne meesterahvas minema … Üks tütarlaps ega naine ei tohtind nääriomikul sinna minna … Esimese püha hommikul ei tohtind naisterahvas külla … Nääriomiku ei tahetud naisterahvast esimeseks … Kui uueaasta varahommikul tuleb esimesena naine majja … Uueaasta homikul ei tohitud teise peresse minna … Kui Hiiumaal tuli uieaasta hommikul esimeseks naine … Kui vastse aasta hommongul naisterahvas tõise tare mano … Kui uuel aastal mees esimesena majja tuleb …