Eesti Rahvaluule

Avaleht | Kontakt | KKK | Otsing | Folklore.ee-st | English | Deutsch

Hind: 2.00 EUR

Telli väljaanne

Tagasi esilehele | Tagasi nimestiku juurde

Seitse küla Siberis

Raamatusse on koondatud aastatel 1993- 1995 ja 1997 Eesti Rahvaluule Arhiivi ekspeditsioonidel seitsmest peamiselt põhjaeesti keeletaustaga külast kogutu. Sageli üsna mahlakas kõnepruugis räägivad siberlased sellest, miks tsaarivalitsus nende esivanemad Siberisse saatis või miks nad ise sinna rändasid; kuidas võõras kliimas ja ümbruses end sisse seati; milliseid Eestist kaasa toodud kombeid siiani au sees on peetud; kuidas külades üksteist haiguste puhul sõnadelugemise või ravimtaimedega on aidatud jpm. Väljaande esimesest osast võib leida Omi asundusest (Vana- ja Uus-Viru, Ivanovka, Kovaljovo), teisest Tomski ümbruse küladest (Kaseküla, Lillengof, Vambola) talletatud jutte ja laule. Eestikeelne sissejuhatav käsitlus piirkondade asusatusajaloost ja kultuuripildist on tõlgitud ka inglise ja vene keelde. Raamat on varustatud fotode ja registritega.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Powered by FreeBSD PostgreSQL Powered Eesti Kultuurkapital