Eesti Rahvaluule

Avaleht | Kontakt | KKK | Otsing | Folklore.ee-st | English | Deutsch

Väljandmisaasta: 1997
Hind: 2.00 EUR

Telli väljaanne

Tagasi esilehele | Tagasi nimestiku juurde

Kuidas jaguneb Eesti keeleala ning mida võib oletada muistsete hõimu- ja kultuurisuhete kohta rahvalaulude sõnavarale tuginedes; miks ja millal hakkas ürgne meestelaul taanduma naistelaulu ees ning eepika lüürika ees; miks on rahvalauludes nii palju kullasära, kui arheoloogia andmeil on Eesti alalt kuld- või kullatud ehteid väga vähe leitud; kas võiks oletada, et kirjaoskuse-eelsel ajastul oli olemas mingi muistne märgisüsteem, mis aitas meeles pidada pikki regivärsilisi laule - nende ja mitmete muude küsimuste kallal juurdleb oma raamatus akad. Juhan Peegel.
Artiklikogumik sisaldab nii varem ilmunud kirjutisi (aastatest 1955 - 1991) kui esmatrükke, nii akadeemilisi uurimusi kui populaarsemat laadi käsitlusi - alates keeleajaloost ja lõpetades Muhu-ekspeditsiooni värvikate kirjeldustega (kokku 18 artiklit koos ingliskeelsete resümeedega).

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Powered by FreeBSD PostgreSQL Powered Eesti Kultuurkapital