Tekst

Juhtusin kord Kanakülas üht salka mardisante nägema. Need olid ka väga toredad. Mardiema oli keegi noormees, kes kujutas endast vana parunite armukest, kellel oli 12 sohipoega. Need sohipojad olidki siis kõik tal ühes ja olid ka niisugused, et hale näha. Ema ei jõudnud ära kurta oma õnnetust, et küll on kõik ikka suurte härrade tehtud, aga näe, mis imeteod. Ühel oli veel koguni kaks pead, ja see oli see kõige suurem õnnetus: ikkagi kaks suud, mis süüa küsivad. Oli väga hea jutu- ja naljamees ja riides ka ikka nii kui need vanad preilnad kunagi olid: ümber õlgade pitsist peleriin ja laiaääreline lintidega ja roosidega kübar. Mina seda kommet ei laida, kui kõik ikka ilusti ja viisakalt esinevad.

Noorpaar, perekond.
Üldine on perekonna kujutamine: isa või/ja ema lastega.

Häädemeeste

E. Kallas

1983

RKM II 366, 172 (4) < Häädemeeste khk – E. Kallas (1983)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Rollimäng

173

5997
/ / / /
Citation
“Juhtusin kord Kanakülas üht salka mardisante nägema …,” Eesti rahvakalender, accessed April 24, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49997.