Mardisandi lugemine.
Mardiema kõneleb ja jääb mõtlema. Kõneleb ikka edasi kõigest südamest: „Armsad vanemad, teile õnne ja rahu soovides sel kallil mardiõhtul, kes ma üks vaene ja vilets inimene siin maailma peal olen. Armastus sundis mind abielusse heitma, mis ma oma südame himustamise järele tegin. Nüüd olen mina oma armsa ja kalli abikaasa kuus jalga musta mulla mätta alla pannud. Nüüd ei ole mul enam lusti ega rõõmu, nalja ega naljaheitmist, vaid üksipäini ohkades ja rasked silmavee pisarad. Nüüd olen ma oma rammetuma laste ja väetitega maailma peale hulkuma jäänud, mis mul pool tosinat ukse taga on ja kodu on veel küllalt. Nüüd teretan ja kumardan mina oma peremehe poole kui kõrgema austatud härra poole. Kui teil midagi on mu lastele kingitust soovida, siis palume, et antakse luba sisse tulla.“

Noorpaar, perekond.
Üldine on perekonna kujutamine: isa või/ja ema lastega.

Palamuse

G. Kaus

1927

E 60056/7 < Palamuse khk – G. Kaus (1927)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Rollimäng

174

5998
/ / /
Citation
“Mardiema kõneleb ja jääb mõtlema ...,” Eesti rahvakalender, accessed April 26, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49998.