Tekst

[---] Pillimeestel tehti kullerkupudest pärjad, pan´ti kaela, tüdrikud tegid. Karjased korjasid, tüdrikud tellisid juba 2–3 päeva kullerkuppusi valmis, oiti keldres vii siis, et ilusad seisid. Kullerkupud ol´lid sel ajal suuremad ja tähtsamad lilled, neid liivamaide pääl ei kasu, metsas einamaade pääl mõnes kohas ol´li. Ja kasetohust tehti vaasid, vesi sisse, pan´ti pillimeeste ette lillekimbud ja rinda pan´ti ka kullerkupud. [---]

Lilledest pärjad.
Teateid Lõuna-Eestist; pärja valmistamine tuleviku ennustamiseks on ülemaaline. Veiste ehtimisest pärgadega (peamiselt Tartu-, Võrumaa lõunaosas) vt. karjandus.

Häädemeeste

M. Mäesalu

1965

RKM II 206, 566 (65) < Häädemeeste khk – M. Mäesalu (1965)

Jaanipäev

JAANITULI

Jaanitule juures

215

3777
/ / / / /
Citation
“Pillimeestel tehti kullerkupudest pärjad …,” Eesti rahvakalender, accessed April 26, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/47777.