Munad

Lihavõttepühiks keedeti mune ja tehti munavõid … Lihavõtepühade ajal keedeti munaputru … Lihavõttemuna-paja alla ei pea mitte puhuma … Varem oli Kihnus vähe kanu … Missuguste värvidega värviti vanasti munad ... Kevadpühade mune värvisime mitmet moodi … Ommigu vara mendi muni korjama … Poisi käisive lihavõtten iki mune otsmen … Esimesel pühal võtsid poisid väikese korvi … Munapühade ajal poisid käisid küla mööda … Poisi käävä tütreko kääst munnõ otsih … Kombeks oli ka laksulöömine … Esimesel pühal trikseldi mune … Teine munadega seotud komme oli munade tiksutamine … Ennem oli linnas turul lihavõtte aeal Pääsküla, Viimsi … Kui esimese kevadpühade hommikul lauda istutakse … Munakoksimise laul … Rikkamad pidasid munadepühasid lihavõtte … Munavieretus oli. Sellega noorem järk ei teinud tegemist … Ka liiva sees veeretati muna … Ka katsusid tüdrukud … Kel lihavõttemuna kahe taelaga, leiate õnne, astute abielusse Munade vahetamine. Kevadepühadeks värvitud mune … Esimese püha hommikul mindi kiriku … Lihavõtepühadeks olid munad värvitud … Ristiemad ja ristiisad kingivad oma ristilastele mune … Värvitud mune viiakse ka tänapäev külasse … Lihavõttepühadel viivad pererahvas omakste haudade peale … Munadepühaks keedetud muna minna seitsme aasta pärast … Lihavõttepühade ajal kiedeti mune nii salaja … Kui lihavõtõmuna höste koorüsõ, sis kasusõ pikä lina Munakoored, mis pühade ajal kogutakse ... Kui ülestõusmisepühade aeg mune söödi … Ku’ lihavõõtõ munnõ painõtas … Kui lihavõtepüha munakoored tee peale viiakse …