Tekst

Ennem oli linnas (vana Tallinna) turul lihavõtte aeal Pääsküla, Viimsi ja teisi naisi värvitud munadega. Korvid olid reas. Mehed olid ostjad ja akkasid üksteisega koksima sealsamas. Rahvast oli küll, tüdrukud ja naesed müisid. Ei seal rääkind siis kardavoi ega keegi [paha, sest] et pühad olid. Võtsid peosse, teine lõi pealt so muna peale. Läks teesel muna all katki, pidid teesele andma; läks peal – andis sellele, kes all oli. Aga seda küsiti: „Missugune sool muna on? Näita!“ – „Ei, sooga ma ei löö. Sool va tärtsama kana muna.“ Tärtsama munad olid kõva koorega. Ma olin siis alles noor mees, kui ma seda nägin.

Munakoksimine.
Munakoksimise traditsioon tuntud üle kogu maa.
Koksimine linnaturul tuntud ka sakslastel. – Fehrle, lk. 126.

Kullamaa

V. Eenveer

1937

ERA II 139, 608/9 (15) < Kullamaa khk – V. Eenveer (1937)

Lihavõtted

TOITLUS

Munad

60

2356
/ / / /
Citation
“Ennem oli linnas turul lihavõtte aeal Pääsküla, Viimsi …,” Eesti rahvakalender, accessed April 24, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/46356.