Tekst

Näärikuuskedest õues. Varemini oli juhuslikult külas mõnes õues kuusk elektrivalgustusega, pandi ikka nähtavale kohale, näit[eks] puuriidale, et paistaks mujalegi. 1970. a. detsembri lõpul ja jaanuari algul säras Häädemeeste alevis õhtuti aga mitme tähtsama asutuse ees kuusk elektripirnidega, see andis asulale rõõmsa, piduliku ilme.

Väljakukuusk.
Nõukogude ajal kuulus väljakukuusk uusaastakombestikku, punane täht kuuse ladvas ei sümboliseerinud Petlemma tähte, vaid Kremli tähte Moskvas. Vändra khk on teade 1937. aastast, et jõuluõhtuti asetati mõnikord ka õueväravasse kuusk.

Häädemeeste

M. Mäesalu

1971

RKM II 285, 457 (1) < Häädemeeste khk – M. Mäesalu (1971)

JÕULUPUU

325

7402
/ /
Citation
“Varemini oli juhuslikult külas mõnes õues kuusk …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51402.