Tekst

[---] Nüüd tuuakse meilegi, nagu linnades kombeks, suur kuusk, mis püstitatakse keset saart Arumäele, ja illumineeritakse elektrilampidega. Seda tehti juba teist aastat. Kuusk tuuakse mandrilt. Möödunud aastal oli ikka üsna jurakas puu, tänavu oli tagasihoidlikum, nii kolme meetri pikkune. Möödunud aastal saadi kuusk ära tuua Eesti rannast praamiga. Tänavu toodi see Salatsist traallaevaga – Eesti rannad on jääs. [---]

Väljakukuusk.
Nõukogude ajal kuulus väljakukuusk uusaastakombestikku, punane täht kuuse ladvas ei sümboliseerinud Petlemma tähte, vaid Kremli tähte Moskvas. Vändra khk on teade 1937. aastast, et jõuluõhtuti asetati mõnikord ka õueväravasse kuusk.

Kihnu

T. Saar

1973

RKM II 310, 380 < Kihnu khk – T. Saar (1973)

JÕULUPUU

326

7403
/ /
Citation
“Nüüd tuuakse meilegi …,” Eesti rahvakalender, accessed April 20, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51403.