Tekst

Jõulupuud tehti sel ajal veel harva. Esimene koolijõulupuu Vigalas oli vist, h[är]ra professor, Teie üliõpilaspõlves Vigala vallamajas 1879. a., kus Teie jõuludest kõne pidasite, nagu ma hästi veel mäletan. Meil tehti sel ajal ka juba jõulupuud ja seda vaatama tuli nii palju külast rahvast, et toad neist täis olid. Kõigile anti süüa ja õlut juua. Kui külas tol ajal ka jõulupuud tehti, seal olid selle „ehted“ eeskätt jõuluks hoitud ärakülmand õunad, mis aga ära sulasid, väga maitsevad magusad olid, ja paberist välja lõigatud „kirjad“. Kinkisid ainult saksad. Jõulupuud „rüüstati“, kui laulud juba lauldud olid. Ka koolimajas tehtud jõulupuud kippus rahvas ikka tagatipul „rüüstama“.

Koolijõulupuu.
Tekst on adresseeritud prof. M. J. Eisenile.

Vigala

A. Laipman

1929

E 64503/4 (8) < Vigala khk – A. Laipman (1929)

Jõulud

JÕULUPUU

317

7394
/ / / /
Citation
“Jõulupuud tehti sel ajal veel harva …,” Eesti rahvakalender, accessed April 24, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51394.