Tekst

[---]Läksime bussiga. Kõigepealt Tähtverest linnaliinide bussijaama. Kohe, kui peale läksime, hakkas Taive mingil viisil improviseerima (minu teada polnud see ette kokku lepitud, kuid kõik „omast kambast“ hakkasid kohe kaasa laulma; viisi ei mäleta) sellest, kuidas me oleme kadrisandid, tulnud kaugelt maalta, teinud rasket tööda, vaeseks jäänud, mistõttu sõidame ilma piletita. Ootamatult tuli meie juurde samas bussis sõitev miilits ja andis meile ühe rubla. Loomulikult olime esimesel hetkel lihtsalt rõõmsalt üllatunud. Kohe järgnes aga Taive improviseeritud tänulaul miilitsale, meie korra hoidijalle, kes hoidku seda riiki ikka püsti jne. Kogu see vahejuhtum kestis selle aja, kui buss sõitis Tähtvere mäes[t] bussijaamani. Alles bussist väljudes lakkasime laulmast. Praegu meenus, et nn. endaõigustus bussis käis sisselaskmise laulu viisil, tänamine soovilaulu viisil. [---]

Linnakadrid.
Kirjeldatud on üliõpilaste kadriskäimist.

Tartu linn

J. Malin

1985

RKM II 411, 144/6 < Tartu l – J. Malin (1985)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

Kadrid kõrtsis, mõisas jm

179

6613
/ / / /
Citation
“Läksime bussiga. Kõigepealt Tähtverest ...,” Eesti rahvakalender, accessed April 26, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50613.