Tekst

[---] Viimastel aastatel on kidunenud mardiks- ja kadrikskäimine, nagu näen oma ümbruses ja olen kuulnud ka Kabli ja Uulu k[üla]nõukogu piirest. Varemini käisid täiskasvanud koos lastega ja lapsed harjusid vanade tähtpäevalauludega. Nüüd käivad lapsed, enamasti nooremate klasside õpilased, nad ei laula enne sissetulekut akna või ukse taga, vaid koputavad ja sees räägivad proosaliselt, et nad on mardid või kadrid ja toovad viljaõnne ja karjaõnne, vahest tantsivad natuke, vahest teevad mingeid võimlemisharjutusi. Näiteks 1969. ja 1970. a. esitasid siinsed lapsed nii mardi- kui kadriõhtul laulumängukese „Kui sul tuju hea“.

Kombe kadumine.

Häädemeeste

O. Kõiva

1967

RKM II 226, 397/8 (17) < Häädemeeste khk – O. Kõiva (1967)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

35

6469
/ / /
Citation
“Viimastel aastatel on kidunenud mardiks- ja kadrikskäimine …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50469.