Tekst

[---] Sandid ise olivad ikka mõnes talus ehk kus aga sai, kortelis ja igas seltsis olivad ikke üks isa ja üks ema, pojad ja tütrid, poisid (sulased) ja tütrukid. Ka olivad igal selsil obused, kas palgatud ehk mõne sandi oma, kellega nad ühest majast teise käisivad ja kraami, mis neile anti, korteli viisivad. Igal külal oli enamist oma seltskond. Mardi- ja kadrisandid olivad vahest mõnikord ka kaks ehk kolm nädalid koos ja sõivad ja jõivad seda kraami, mis neile anti, kunni kõik otsas oli, ja jägasivad eneste vahel seda kraami ja müüsivad, mis ise ei tahtnud ning pidasivad pidu, kus ka pallu joodi.

Mardipidu.
Ülemaaline, välja arvatud Setumaal. Läänemaal mardipulma nime all, üksikjuhtudel nimetatud kirmeseks, simmaniks, balliks.

Kursi

J. Pruuli

1893

H II 43, 610/1 (1) < Kursi khk – J. Pruuli (1893)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Mardipidu, -pulm

448

6272
/ / / / / /
Citation
“Sandid ise olivad ikka mõnes talus ehk kus aga sai …,” Eesti rahvakalender, accessed April 16, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50272.