Tekst

Midruskipäev oli septembrikuus. Sie on sügiste tüöde lõpp nigu siin ennevanast õli – mihklipäev sügiste tüöde lõpp. Ega siin [Tudulinna külas] seda põle, midruskit pietakse Kurus. Sial Kurus õli ebausklikkusi väga palju, praegugi on viel midrusk, siitki käivad sial külapühal. Süömine, juomine, tantsimine sial siis on. Külalisi võetakse vastu. Käivad ühest perest teise, igalpuol süövad ja juovad. Kui on küla läbi, siis on pidu otsas. Poluvärtsikud on, on saand ebamõtteid, mitmet asja austavad ja pühitsevad.

Aja arvestus, tööd.
Vrd. Tampere, Kirde-Eesti, lk. 208–209; Wiedemann, ESSr.
* poluvärtsikud (vrd. vn. поливерцы) – pooleusulised (siin kasutatud luteri usku siirduvate veneõigeusuliste kohta Peipsi põhjaranniku külades)

Iisaku

Ü. Tedre

1956

KKI 21, 398 (15) < Iisaku khk – Ü. Tedre (1956)

Midrusk

NIMETUS, TÄHENDUS

3

5646
/ / / / / /
Citation
“Sie on sügiste tüöde lõpp …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49646.