Tekst

[Kapstamaarjapäev] on ka paljus kohtades sulaste ja tüdrukude vaheltusepäevaks ühe peremehe juurest teise juure ja on sellest neile ka poolik pühapäev kõrtsis käimiseks. [---]

Teenijarahva kauplemine ja vahetus.
Teenistusse astumise ja uude kohta kolimise päevaks on üle Eesti olnud jüripäev, kuigi leping võidi sõlmida varem: küünlapäeval, vastlapäeval, maarjapäeval. Kolimisest maarjapäeval on enamus teateid Lõuna-Eestist, kus kevade varasem saabumine ja teede lagunemine on soodustanud varasemat kohavahetust. 20. sajandil on teenistusseastumise algust arvestatud ka kuu algusest – 1. aprillist või 1. maist.

Põlva

J. Tamm

1895

E 16822 (16) < Oudova-Sträkova < Põlva khk – J. Tamm (1895)

Paastumaarjapäev

PERETELLIMINE

40

1317
/ / /
Citation
“Kapstamaarjapäev on ka paljus kohtades sulaste ja …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/45317.