Tekst

[---] Kui anded koos olid, tegid jälle suured joomingud, mis vahest mitu päeva kestsid. Õige vanal ajal olla see veel nii olnud, et anded, mis mõlemi päevadel on korjatud, tehtud peale kadripäeva Kadri ja Mardi laulatus, mis viimasel ajal ära on jäänud, mis olnud nii: Mart olnud pulmatoas pulmaliste hulkas, kus kõik mardid ja kadrid koos viibinud, aga mitte maskeeritu nägudega, pannud hobuse ree ette, kellad peale, käemehed kaasa ja mindud siis kadrile kosja ja toonud pulmamajja, kus juba pulmalised ees oodanud ja lauluga tulijaid vastu võtnud. Suuremad kõnemehed pidanud kõnesid ja nii viidetud mitu päeva ja peetud pulmi.

Kadripidu, -pulm.
Kadripulma nimetus, Mardi ja Kadri „paariminek“, vastav pulmakombestik on iseloomulikud Läänemaa ja selle lähipiirkonna kadripidudele (vt. levikukaart: mardipäev, kadripäev (2)).

Muhu

M. Kongo

1932

E 73118 (7) < Muhu khk – M. Kongo (1932)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

Kadripidu, -pulm

253

6687
/ / / / / /
Citation
“Kui anded koos olid …,” Eesti rahvakalender, accessed April 16, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50687.