Tekst

[---] Kadripäeva pidamisest nimetati vahest ka kadripulmaks. Pulmakommetest esines lippude heiskamine kadripäeva hommikul selles talus, kus kadripäeva peeti. Lipud olid ülal kuni pidustuste lõpuni. Vahest olevat tehtud kadripäeva lõpetuseks ka sauna nagu pulmades. Selleks läksid suitsusesse sauna paar arstideks maskeeritud poissi. Nende juurest pidid kõik pidutsejad läbi käima. Tohtrid vaatasid ja kuulasid nad läbi, määrasid diagnoosi ja ravi. [---]

Kadripidu, -pulm.
Kadripulma nimetus, Mardi ja Kadri „paariminek“, vastav pulmakombestik on iseloomulikud Läänemaa ja selle lähipiirkonna kadripidudele (vt. levikukaart: mardipäev, kadripäev (2)).

Kihnu

T. Saar

1973

RKM II 300, 139/40 (10) < Kihnu khk – T. Saar (1973)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

Kadripidu, -pulm

254

6688
/ / / / /
Citation
“Kadripäeva pidamisest nimetati vahest ka kadripulmaks …,” Eesti rahvakalender, accessed April 23, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50688.