Ajalooline traditsioon: Viru-Jaagupi.

Ajaloolised isikud - kohaliku tähtsusega tegelased

Esimene Kehala koolmeister Meier olnud väga energiline mees. Ta olnud hea ja arukas õpetaja ja organiseerinud hea laulukoori ja näitemängu mängimisi. Lastele, kes hästi õppinud, ta kinkinud tahvlid ja kui muud pole olnud, siis paberist tehtud soolatoose. (Anna Priskal)
Jaagup Koppel, talupidaja, tulnud Mustveest Jaagupisse umbes 50 aastat tagasi. Ta organiseerinud siinsete agaramate meeste abil Põllumeeste Seltsi, mis ühendatud hiljem Rakvere omaga peale seda, kui ta 12 aastat üksi oli töötanud. Asutanud tuletõrje seltsi ja olnud agaramaid haridusseltsi asutajaliikmeid. See selts asutati kõrgema kooli loomise mõttega. Ta korraldanud passaare kiriku heaks. (Toomas Villo)
EKLA, f 199, m 59, 154 < Viru-Jaagupi khk. - Stefanida Kalmet (1932)