Ajalooline traditsioon: Tori.

Mitmesugu asjalised mälestused - Karukoobas Taali mõisas

Taali mõisa pargis asub nn Karukoobas, millest rahvas räägib, et sääl vanasti karud sees olnud ja neile sinna süüdlasi toiduks ette visatud. See on suur koobas, seest kivine, pääle paks mulla kord aetud. Hr Werncke (viimase Taali paruni väimees) arvab, et see koobas parunitel suvel kuumusega koht olnud, kus nad kaarti mängisid.
Mina ei pea viimast arvamist küll tõenäoliseks. Oli ju parunitel parematki kohta kuumuse kaitseks, kui pime koobas. Siin võisid küll karud hoitud saada, oli ju Taali mõisas vanasti loomaaed, kus kõiksugu loomi ja linde leidus. Kuid inimeste söötmine karudele on muidugi liialdet.
EKLA, f 200, m 8:4, 20/1 (I,5) < Tori khk. – Ada Piirak (1925)