Ajalooline traditsioon: Tori.

Asjalised mälestused - Kirikud ja matusepaigad - Röövliaugu kirik

Röövliaugu metsas, nn Kõrgekivi mäel olevat Poola ajal kirik olnud.
EKLA, f 200, m 8:4, 3 (I,1) < Tori khk., Sohlu k., Lõusa t. < Mannare k. < Tammiste v., Röövliaugu – Ada Piirak < Juhan Oidermann, 78 a. (1925)

Mõned räägivad ka, et see Rootsi kirik olnud. Ka kutsutakse seda kohta Rootsi kiriku mäeks.
EKLA, f 200, m 8:4, 3 (I,1) < Tori khk., Oreküla k., Kiisa t. – Ada Piirak < Mihkel Kiisk, 64 a. (1925)

See on kõrgem koht keset Röövliaugu metsa. Kõrgekivi mägi on alt kivine – raud- ja paekivi. Mäe pääl kasvavad puud. Mäel on kokku kuhjatud raudkivi hunikud, mis mäe seest võetud. Metsahärra olevat need välja võtta käskinud, ta tahtnud näha, kas kiriku all varandust, kulda leidub.
Kiriku juures olevat ka surnuaed olnud. Sääl leiduvat põõsaid, mis mujal metsas ei kasva, need olevat sinna surnuaiale istutet.
Kahjuks ei saanud ma sääl kokku kellegi vanema inimesega, kes mulle täpselt kiriku ja surnuaia kohta oleks näidanud. Sain saatjaks 15-16 a-se poisi, kes muud ei teadnud, kui et seda kohta Kiriku mäeks hüütakse.
EKLA, f 200, m 8:4, 3/4 (I,1) < Tori khk., – Ada Piirak (1925)