Ajalooline traditsioon: Peetri.

Taludeost Venetuba

Nn venetuba esineb Müüsleri ja Koigi mõisates. Müüsleris on see olnud puuehitus ja sinna veetud [see] Orina mõisast J[ärva]-Jaani kihelkonnast. Vanal ajal olevat ses majas elanud ohvitserid, kui sõjaväed olid paigutatud külades. Nüüd on see lagunenud, on ainult ahjuvared.
Teine selline ehitus on Koigi mõisa Sigapusma külas Arjaka talu kuivatusena praegu alles. Kaunis suur kivihoone akendega ja korstnaga. Nüüd selle otsa ehitatud puu jagu talu tarbeks. Ka siin elanud ohvitserid sees. Soldatid olnud 2–3 taludes majutatud. 1887. a. juubeli puhul oli mõis kinkinud selle maja vallale magasiaidaks. Hiljem müüs vald selle Jüri Grünthalile, kelle põllu sees see asub. Hoone kannab vanast ajast saati Vene hoone nime.
EKLA, f 200, m 11:1, 89 < Peetri khk., Müüsleri m.; Sigapusma k., Arjaka t. – Rudolf Stokeby < Jakob Jener, 70 a.; Jüri Grünthal, 48 a. (1929)