Ajalooline traditsioon: Peetri.

Peetri kihelkonna topograafiast - Ristid

Ristid esinevad Peetri kihelkonnas õige sageli. Suurem osa on neist hävitatud veel viimastel aegadel. Kareda mõisa ja küla väljadel on olnud umbseid kodaratega riste üsna palju. Kõik aga nüüd juba hävitatud.
EKLA, f 200, m 11:1, 9 < Peetri khk., Veike-Kareda m. < Huuksi ja Kareda m. – Rudolf Stokeby < Richard Johanson, 58 a. (1929)

Kodasema mõisa Tänavaotsa metsas olnud veel hiljuti üks kodaratega rist. Mehed on aga selle ära lõhkunud ja pannud ahjukivideks. Rist olnud lubja-, rõngas paekivist.
EKLA, f 200, m 11:1, 9 < Peetri khk., Kodasema m. < Öötla – Rudolf Stokeby < Tõnu Tiklat, 74 a. (1929)

Praegu püsib veel üks rist, pea maa sisse vajunult, ca 1 km. Peetri kiriku juurest Ämbra küla poole teeveerel. See on lihtne harurist, massiivne, peakivist, ilma mingi päälkirjata.
EKLA, f 200, m 11:1, 9 < Peetri khk. – Rudolf Stokeby (1929)