Ajalooline traditsioon: L�ganuse.

Hariduslik olukord - Lüganuse täienduskool

Lüganuse täienduskool asub Erra-Liival, Lüganuse Hariduse Seltsi hoones. Maja olevat ehitatud seltsi- ja koolimajaks 1910. aastal. Koolimaja ehitamisele olevat Püssi krahv Ernst Stackelberg palju kaasa aidanud, andes palgid kui ka raha. Kool olnud määratud selleks, et õpetada eesti keelt usu- ja kirikuvaimus.
Tegevust alanud kool 17. okt. 1910. aastal vkj. Alul töötanud kool progümnaasiumina.
Eesti Vabariigi algul olnud kool 7-klassiline algkool.
1926. aastast alates töötavat kool iseseisva täienduskoolina. Alul olnud koolimaja Hariduse Seltsi omandus, kuid 1929. aastast alates saanud Viru Maavalitsuse kooliks. (Lüganuse kooli kroonika)
Lüganuse täienduskooli maja on ehitatud puust. Hoone on ruumikas ja valge. Koolil on õpilaste oma tehtud mööbel ja seesmine tubade ehitus.
Praegu töötab kool 2 klassiga, kus õpetatakse tütarlastele käsitööd ja majapidamist ning poistele puu- ja rauatööd. Praegune koolijuhataja on Johannes Eerde.
EKLA, f 200, m 19:1, 87/8 < Lüganuse khk. – Leida Otsa (1931)