Suusõnaline traditsioon - Rahva majanduslik elu - Majanduslik seisukord - Riietus

Umbes 50 a. tagasi kandnud mehed pikki tumedaid villaseid kuubi, vöö või ohelik peal.
EKLA, f 199, m 47, 108 (III-5f) < Ambla khk., Nõmküla v., Loodevälja k. - Berta Tomasson < Jaan Laukov, 74 a. (1930)

Umbes 70 a. tagasi olnud suvel töö juures ainsamaks riietuseks pikk põlvini ulatav särk.
EKLA, f 199, m 47, 108 (III-5f) < Ambla khk., Nõmküla v., Naistevälja k., Vaino t. - Berta Tomasson < Aleksander Sepmann, 34 a. (1930)

Jutustaja mälestuse järele vanimaks riietuseks olnud nii naistele kui meestele ühesugused mustad pikad kuued paksust villasest riidest, millel selja taga 4–5 volti, väljalõigatud pihaga. Vöösid pole tarvitatud, kuued olnud kinnitatud haakidega. Siis, umbes 70 a. tagasi hakatud tegema laiu mantleid, mille alla olla külmaga võidud kasukas panna, need olnud kinnitatud juba vööde ja rihmadega.
Teoliste riietuse eest pidanud hoolitsema peremees. Vaimudele antud kuub 2 aastaks, teomehele 1 aastaks kuub ja sikunahast püksid. Jalatseteks tarvitatud parkimata nahka, millelt vaid tuha ja lepakoortega ise parkides karv pealt ära aetud.
EKLA, f 199, m 47, 108/9 (III-5f) < Ambla khk., Nõmküla v., Naistevälja k. vstm. - Berta Tomasson < Leenu Tamjärv, 90 a. (1930)