Arhiivid - Ambla vallaarhiiv

1. Ambla vallaarhiiv sisaldab arhivaale 1866.–1924. a.
2. Arhiivi suurus on umbes 5 j[ooksvat] m.
3. Sisaldavus: mõisate kogukonna volimeeste protokolliraamatud, kohtuprotokollid, perekonnakirjad, valla magasiraamatud, vallalaeka raamatud, kassaraamatud, rõugepanemise raamatud, valla protokolliraamatud, kviit[ungi]raamatud, passide registrid, maksuraamatud, lauajuhendid, vangide raamatud, vallamaksu nõuderaamatud, renditalupidajate nimestikud, postiraamatud, Ambla vallavalitsuse revideerimise raamatud, isikumaksu raamatud, mõned seadustikud.
4. Korraldatud asut. registr. korra alusel ja kantud nimestikku 212 nr all.
5. Arhivaalid hoitakse alal sellekohases eriruumis asuvas kapis, liikide kaupa kokku köidetult raamatusse. Ruum pole tulekindel.
6. Osa arhivaale olevat hävitatud revolutsiooni ajal enamlaste poolt.
EKLA, f 199, m 47, 20 (II-b) < Ambla khk., Ambla - Berta Tomasson < Hilja Weinberg, 24 a. (1930)