Tekst

Korra olla kaks tüdrukut vanalaastal isekeskis rääkinud, et kui pista vana-aasta öösi kell 12 käsi kuskilt august pimedasse ruumi ja kes käest kinni võtab, see on ta peigmees. Aga tüdrukud ei teadnud aimatagi, et teise tüdruku peigmees ühes teise poisiga salaja olid päält kuulanud nende juttu. Öösi kell 12 läinud see tüdruk, kel peigmees oli, rehealla ja pistnud käe august läbi pimedasse aganikku. Aga ta ehmatas rängalt, kui keegi haaras ta käest kinni. Tüdruk jäi sellest ehmatusest kohe lolliks. Suur oli noormehe kurbtus, kui ta nägi, et tüdruk lolliks läks, sest ta oli tüdruku peigmees.

Kes käest kinni võtab, on tulevane.
Kümmekond teadet Tartu-, Võrumaalt.

Otepää

M. Kriisa

1939

ERA II 241, 369/70 (10) < Otepää khk – M. Kriisa (1939)

Vana- ja uusaasta

INIMSAATUS, TULEVIKU ENNUSTAMINE

Ennustamine käepuudutuse järgi

878

9096
/ / / /
Citation
“Korra olla kaks tüdrukut vanalaastal isekeskis rääkinud …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/53096.