Tekst

Naisterahvas tuli, ega see siis midagi head ei toond ja kui veel mustaverd naisterahvas. Valge ei pidandki nii hull olema. Aga kui must, et see on niikui nõid. See aasta ei pidand head õnnistust sel majal olema. Meesterahvas oli see õnnetooja. Ma olen isegi... olime siis Laima rahvamajas vana-aasta õhtul. Oli siin pidu ja siis tuli see õnne- või see uueaasta soovimine ja siit Loobust oli üks ohvitseriproua veel. Ja üks tütarlaps läks teda siis uueaasta õnnitlust soovima. Keeras ära selja ja ei andki kätt. Naisterahvas, et... Meil ütsid kõik, et mis see änam aitas, et see oli ikka määratud, näed, ta pidi tulema ja sa lükkasid ta nüüd tagasi. Naisterahvas ei julgegi hommikul külla minna, et lähme õhta, et siis käivad juba mehed hommikust ära ja.

Naisterahvas esimeseks külaliseks – halb õnn.
Üldtuntud; eriti oluliseks peetud Saare-, Läänemaal.

Haljala

A. Helde
H. Pruul

1978

EKRK I 78, 65/6 (57) < Haljala khk – A. Helde ja H. Pruul (1978)

Vana- ja uusaasta

ESIMENE KÜLALINE UUSAASTAL

159

8377
/ / /
Citation
“Naisterahvas tuli, ega see siis midagi head ei toond …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/52377.