Tekst

Näärisokku tegid, kui Saaremaa inimesed olid siin metsas, see oli 1956. aastal. Õlgkübarad peas, kepid käes, kotid käe otsas. Siin anti kopik raha, anti õlut-viina rüübata. [---] Kübarad olid kolmekandilised, muster sisse põimitud, käisid kõik Kõpu küla läbi. Uieaasta hommiku tehta Saaremaal ühtelugu niukest sokku. Kübara pealt tuli pikk õlenuuts, keeratud, ja selle otsas rippus veel niisuke litter, neljakandiline põimitud nagu korvisanga juures. Suured pikad kepid käes, kuskilt võetud. [---] See Saaremaa mees oli siin metsavaht ja vend tuli kaitseväest koju teda vaatama. Siis käisidki.

Annid sokkudele.

Audru

M. Proodel

1964

RKM II 175, 227/8 (225) < Audru khk – M. Proodel (1964)

Vana- ja uusaasta

MASKEERIMINE JA ROLLIMÄNG

92

8310
/ / / /
Citation
“Näärisokku tegid, kui Saaremaa inimesed olid siin metsas …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/52310.