Tekst

[---] Jõulude ajal on poistel kombeks moodustada „jõuluseltsid“. See on kamp poisse, kes koos jõulude ajal perest perre hulguvad. Sel puhul pannakse välja kõik oma kunstimeisterlikkus, mida igas külastatavas peres demonstreeritakse. Kes pilli oskab mängida, see teeb seda. Laulavad aga kõik, kes laulda oskavad. Laulu võib saata pilliga. Mõni kombineerib mõne käratekitava „pilli“ plekitükkidest, mis on traadisse lükitud, või mõtleb veel midagi muud välja. Pillimängu või laulu saateks kolistatakse niisugust riista viisi rütmis. Vahest tehti jõulude ajaks spetsiaalselt uus laul, mida siis igas peres esitati. [---]

Jõulupoisid.
Enamus teateid Lääne-, Saaremaalt, Kihnu khk. Sama uusaastal.

Kihnu

T. Saar

1968

RKM II 267, 10/1 < Kihnu khk – T. Saar (1968)

Jõulud

PEOD JA KOOSKÄIMISED

Külaskäigud

177

7254
/ / / / /
Citation
“Jõulude ajal on poistel kombeks moodustada „jõuluseltsid“ …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51254.