Tekst

[---] Jõuluõhtu oli iki kikel hobestel kella või kurine aiste ja valjaste küllen, kurinit oli terve ring ja nii panti kuidagi päha või kaela, mitte ei mäleta enam, ega siis ilma kurinate ometi kiriku sõit ei olnud. Meil oli küll enamiste metsatee. Popsitareke oli metsa keskel ja miu esa hobeseke oli ka vanake, ega tema traavilt enam es sõida ja kurini ei helise ka nõnda heledaste kui siis, kus uhke hobese hää tee pääl kihuteve, aga mis sellest, mia paremine es tahagi. Katel puul teed kasvive lumitse kuuse, lume rigin reejalatse all, kuljuste tilin, kui tuli viil mõni ütsik lumehelbeke nõnda vaikselt, tasa, siis latse süameke oli suurt rõõmu täis ja lubas alati olla hää laits. [---]

Kirikuteel.

Karksi

M. Helimets

1969

RKM II 267, 526/7 (3) < Karksi khk – M. Helimets (1969)

KIRIKUSKÄIMINE

51

7128
/ / /
Citation
“Jõuluõhtu oli iki kikel hobestel kella või kurine …,” Eesti rahvakalender, accessed March 28, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51128.