Tekst

Kadrisandis ühekorra käisime nelja km peale. Siis olime kadripulmalised. Mängisime, et oli õpetaja ka juures, kes paari pani ja saime ema käest riielda, et püha nime veel siin tarvite. Olime ise teise mõisa töölised ja käisime kuskil mõisas. Pill oli ka kaasas, üks oli lõõtsamees. Väga hästi võeti vastu. Kadrilaulu laulsime, pulmalised olid, pruuttüdrukud ja kõik. Poisid-tüdrukud olid. Meie tegime endile marlist kleidid, pohlaoksad ja mis sinna külge haljast, meie olime siis pruuttüdrukud.

Pruut ja peigmees, pulmalised.
Pulmatseremoonia läbimängimine kuulub üldiselt kadripeo või -pulma, mitte pere-perelt käimise juurde.

Simuna

M. Hiiemäe

1979

RKM II 336, 355 (36) < Simuna khk – M. Hiiemäe (1979)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

Rollimäng

131

6565
/ / / / / / /
Citation
“Kadrisandis ühekorra käisime nelja km peale …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50565.