Tekst

[---] Tantsisid, võtsid majarahvast ka. Kui saada oli, siis oli pill kaasas. Läks kuidas läks, sandi tants oli sandi tants. Lõõtsapillid olid, kandled olid ka, aga neid ei saand kaasas kanda. [---] Ukse taga tehti veike laulukene ära, ega nad kabinal sisse tulnd. [---] Ikka anti midagi, maiustusi, õunu või aiavilja, sügisene aeg ju oli. Tulivad ja tantsisivad ja tegivad seda lõbu, selle tasuks nagu. [---]

Tantsimine, tantsud.
Üleshüppamisest teateid Muhu khk ja selle ümbrusest. Imitatsioontants on omane tantsukaruks maskeerimisel, muudel puhkudel juhuslik. Rongi tegemisest on teateid Mustjala khk. Tantsu eest andide palumisest enam teateid Lõuna-Eestist. Võrkude loomisest martide tantsu ajal, et need hästi püüaksid, on teade Muhu khk.

Torma

K. Salve

1975

RKM II 317, 2/3 (1) < Torma khk – K. Salve (1975)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Pillimäng, tants

220

6044
/ / / / / /
Citation
“Tantsisid, võtsid majarahvast ka …,” Eesti rahvakalender, accessed April 19, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50044.