Tekst

[---] Üks märdisant räbalais riideis, peenikese häälega, ütleb: „Kulla peremees, anna minule raha, mea taas suupilli osta, sis mea tule siule jälle teine aasta mardisandiks.“ Peremees ei anna, enne kui laulavad veel ühe laulu. Mardisandid laulavad ka. Nüüd peremees annab viimaks viiskümmend senti. Küll tänas vana märdisant raha eest ja lubas teine aasta veel mardisanti tulla. Teine märdisant palub karaskit. Perenaine läheb sahvrisse, toob karaskipätsi ja annab mardile kätte; märdisant tänas ja lubas tuleval kevadel talle tüdruku tuua. Üks märdisant võtab pererahva väikese lapse kinni ja lubab ta omale viia, laps hakkab suure häälega nutma ja kisab: „Ema, ema, tule appi, märdisant viib mu ära!“ Ema naerab ja ütleb: „Ära karda, ei ta tee midagi.“ Mardisant laseb lapse lahti. Laulavad kõik veel, tänavad pererahvast ja lahkuvad sealt talust.

Sandi lubadused.
Kohalikud fantaseeringud.

Karksi

E. Sperling

1936

ERA II 207, 167/8 < Karksi khk – E. Sperling (1936)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Rollimäng

179

6003
/ / /
Citation
“Üks märdisant räbalais riideis …,” Eesti rahvakalender, accessed April 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50003.