Tekst

Sanditamas käis igas vanuses inimesi. Nii lapsi, noori kui ka täiskasvanutest küllaltki vanad inimesed, kel vähegi särtsu ja energiat oli. Väiksemad lapsed käisid jooksmas oma vanemate õdede ja vendadega. Kui neid polnud, käisid nad koos näiteks emaga. Noored käisid omaette grupis. Mõned vanemad naised võtsid omaette grupi ja läksid külasse nalja tegema. Aga tihti tehti ka nii, et oli segarühm – mitme pere lapsed, noored ja vanad koos.

Osavõtjad.
Ainult meeste mardiskäimisest on enam teateid Saare- ja Läänemaalt – aladelt, kus naiste teise peresse mineku reglement ka muudel tähtpäevadel on kauem püsinud.

Kolga-Jaani

H. Kull

1981

RKM II 356, 263/4 (196) < Kolga-Jaani khk – H. Kull (1981)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Osavõtjad

52

5876
/ / /
Citation
“Sanditamas käis igas vanuses inimesi …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49876.