Tekst

Esä oll Mihkel. [---] Mihklipäevas pidi oinas tapma. Poiske olli, oodi mihklipäivä armetuhe. Hunni tegi oina seereluudest. Auk sisse, katekõrdne kabel läbi. Kõvastõ tõmbsid, tegi helü kah. Päält süüdi tuu liha är. Mihklepäeva humugo oll tapmine, inne es tapeda. Keedi iks pää ja jala – ruug (supp) iks. Kas no ruug vai vedela kapsta, kartula sisse. Ma väga tahtse. Lihaotsa es küünüvä kokko. Silku ja heeringet [söödi]. Es ole rasva ka. Sis olt nii söönü oinajalast.

Sääreluust „hunn“.
* armetuhe – siin: väga; hunni – lamba säärekondist vurri; kabel – nöör; iks – ikka; lihaotsa es küünüvä kokko – liha ei jätkunud pidevalt

Põlva

S. Lätt

1966

RKM II 209, 211/2 (53) < Põlva khk – S. Lätt (1966)

Mihklipäev

TOITLUS

Liha

199

5453
/ / / / /
Citation
“Esä oll Mihkel …,” Eesti rahvakalender, accessed March 28, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49453.