Tekst

Vanasti on tüdrukud mihklipäeval „istel käünü“. Võetud kaasa lambaliha, püülijahu ja mune ning mindud kuhugi tallu kokku. Sääl küpsetatud pannkooke, lauldud, peetud lusti. Istelkäimine tähendanud naiste omavahelist olengut ilma meesteta. Vahel peetud seda mõnes saunas. Jutustaja noorpõlves on ka tüdrukud sügisel või „talvitsel aol“ vahel koos käinud, kuid kindlat päeva pole olnud. Aga tema ema noorpõlves olnud see komme enam moes ja peetud just mihklipäeval.

Noorte kooskäimised.
Teateid mitmelt poolt. Pärast välistööde lõppu oli noorte tubaseid kooskäimisi sobiv alustada mihklipäevast.

Kanepi

R. Viidebaum

1931

ERA II 36, 190/1 (25) < Kanepi khk – R. Viidebaum (1931)

Mihklipäev

PEOD, KOOSKÄIM1SED

46

5300
/ / / / /
Citation
“Vanasti on tüdrukud mihklipäeval „istel käünü“ …,” Eesti rahvakalender, accessed April 26, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49300.