Tekst

29-tsal augustil on p[ühä] Jaani surmapäiv, kuna risti Petserist Pankavitsa tulõva, koh pühä Jaani maalõraotut pääd esiäralikult üte kastiga ka sinnä kannõtas nink tedä pühalikult avvustedas. Tuul pääväl paastva nimä kaugõhõ, ehk küll suurõmb hulk setokõisi selle pääväle muud nimmegi mõista-i anda, kui et ta tõõnõ suur ristipäiv om. Mõnõ viil alambat liiki setokõsõ ütlese teda proostalt ubindõpühäs, sest et tuul pääväl Pankovitsah väega pallo ubinamüüjit kokko om tulnu umma äri ajama.

Tähistamine, pühitsemine.
* maalõraotut – maharaiutud; avvustedas – austatakse; mõista-i – ei mõista; proostalt (vn. просто) – lihtsalt

Setu

J. Sandra

1897

H II 60, 552 < Setumaa – J. Sandra (1897)

Ivanoskorona

NIMETUS, TÄHENDUS

1

5144
/ / / /
Citation
“29-tsal augustil on pühä Jaani surmapäiv …,” Eesti rahvakalender, accessed March 19, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49144.