Tekst

Ninnilaat. Vanast peeti Kahkva mõisah ninnilaata. Tuu peeti suvõl pääle jaanipäävä tol pühäpääväl. Tuu oli suurõmbalt jaolt juumise- ja tantsolaat. Kahkva mõisa om Seto piiri pääl, sis tulliva sinnä seto, jõiva hinda purjo nii mehe kui naise ja tantseva kogo päävä, ütskõik kohe kotsele hinda kampa leivä, ja naksiva seto tantsa tantsma, suurõmbalt jaolt kogosiva hindä iks häärbäri ette, ja herra puult kah näile takistusi es tettä. Tuu kestse kunni ilmasõani, pääle ilmasõa inämb tuud laata ei peetä ja seto kah muial laadal inämb tantso ei lüü.

Ninnipäev.
Laulu ja tantsuga külapidu, analoogiline ninnipäevale esimesel pühapäeval pärast lihavõtteid (Setumaa).
* ninnilaat – lillelaat; kotsele – kohale

Räpina

A. Lepson

1938

ERA II 180, 746 (5) < Räpina khk – A. Lepson (1938)

Jaanipäev

NINNIPÄEV

724

4286
/ / / /
Citation
“Vanast peeti Kahkva mõisah ninnilaata …,” Eesti rahvakalender, accessed April 26, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/48286.