Tekst

Konnakoogud. Suure ristipääva hommikul püüa paar konne, kui nad paaritavad, kinni ja vii nad sipelgapesasse. Kolme pääva pärast, kui juba sipelgad nad on ära söönud, mine otsi säält kontide seast, siis leiad ühe koogu ja ühe hargi. Siis vii see kook ja hark kiriku ukse alla mulla sisse, lase nad kolm nädalat seal mulla sees olla, et kirikurahvas kolm püha säält üle käib. Pärast selle võta nad sealt ära ja sul on siis konnakoogud käes. Tahad sa, et keegi sind armastama hakkaks, siis tõmba selle kooguga teda enese poole. Siis on see su järges nõnda kui kits kuse järges ja ei lahku sust ilmaski ära. Tahad sa seda, et keegi, kes sind armastab, sinust ära lahkuks, siis tõuka teda selle hargiga enesest eemale. Siis lahkub ta sust ära ja ei anna su silmagi, kui vähe võimalik.

Armumaagia.
Konnahark on armumaagias tuntud vahend, seos ristipäevaga juhuslik.

Pöide

J. Rattas

1896

E 27621/2 (7) < Pöide khk – J. Rattas (1896)

Ristipäevad

MAAGILISI TOIMINGUID

171

3409
/ / / / / /
Citation
“Konnakoogud. Suure ristipääva hommikul püüa paar konne …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/47409.