Tekst

Kuidas noori inimesi armastama panna ja jälle ära lahutada. Võta suure nelja[päeva] ja reedi vahelisel ööl kell 12 üks paar ühinenud konni ja pane sipelgapessa, nii et keegi inimene ei näe, ja lase seda paari sinna jääda, kuni sipelgad liha luudelt ära söövad. Nende kondikerede seast leiad sa ühe konksu ja ühe hargisarnase kondi. Konksuga tõmmates meeldid sa igalühele ja igaüks armastab sind, keda sa konksuga tõmbad, ja hargiga lükates põlgab sind ja vihkab sind igaüks, kes sulle enne meeldisid ja kellele sa meeldisid. Sedasama võib ka teiste inimeste vahel teha, ilma et sulle sellest midagi oleks, ainult seda kõik on tarvis ilma nende nägemata salaja teha, kellesse see asi puudub.

Armastama panemine konnahargiga.
Ühine suure neljapäevaga. Üksainus kirjeldus. Üldiselt ei seostu tähtpäevadega.

Saarde

K. Sepp

ERM 83, 8 < Saarde khk – K. Sepp

Suur reede

NÕIDUS, TULEVIKU ENNUSTAMINE

151

2296
/ / / / / /
Citation
“Kuidas noori inimesi armastama panna ja jälle ära lahutada …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/46296.