Minu lapsepõlves 1860. paigu oli 1. aprillil aprillitegemine …

Tekst

Minu lapsepõlves 1860. paigu oli 1. aprillil aprillitegemine väga moes. Tavalisesti tehti aprilli noortele, harva vanematele isikutele. Enamasti jutustati midagi valet. Jutustades loodeti, et kuulaja vaatama läheb.
Näiteks jutustati korra koolilastele, [et] kured koolimaja taha laskunud. Lapsed vaatama: keegi ei kusagil. – Viimasel aprillil tehti kogu[ni] harva aprilli. Noored hoidusid 1. aprillil igatahes uskumast midagi kummalist, kartes, et see võiks aprill olla. Kõigiti pidi aprillinali niisugune olema, et kuulduse vale samal päeval ilmsi tuli. Aprillikirju siis veel ei kirjutatud.

Aprillinalja tegemine.

Vigala

M. J. Eisen

E IV 19 (60) < Vigala khk – M. J. Eisen

Esimene aprill

NIMETUS JA TÄHENDUS

8

1777
/ / / / /
Citation
“Minu lapsepõlves 1860. paigu oli 1. aprillil aprillitegemine …,” Eesti rahvakalender, accessed April 19, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/45777.