Tekst

Naistõrahva mastõrast Narva l´ähkost k´äu üt´s Jelisarja pühäne me’ kolka. Õga aasta, mis pääle lihavõõtõ too pühapäiv om, kõllapäävä, sõs tulõva’. Kat´s naistõrahva muuka om üteh ja mastõrast papp ka üt´eh. Villu korjasõ’. Rahvas jo tiidvä’, läävä’ vasta näile. In´ne käve Pas´sitel´jä pühäne kah, üt´s kavvõline. Too käve peet´repaastuh. No na´ata-as Pas´sitel´jat inäb võtma, et jõvva-i kõiki.

Kõllapäev.
* mastõrast (vn. монастырь) – kloostrist; l´ähkost – lähistelt; muuka – munka, pühakut; Pas´sitel´jä (vn. спаситель) – Päästja; pühane – pühak, pühakupilt; kavvõline – kaugemal olev; peetrepaastuh – peetripäeva paastu ajal; na´ata-as – ei hakata

Setu

E. Kirss

1940

ERA II 286, 166 (143) < Setumaa – E. Kirss (1940)

Lihavõtted

LIHAVÕTTE JÄRELPÜHAD

159

2455
/ / / /
Citation
“Naistõrahva mastõrast Narva l´ähkost k´äu üt´s Jelisarja …,” Eesti rahvakalender, accessed April 16, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/46455.